New ramps are ‘hideous and horrendous’

editorial image
0
Have your say

THE CONTROVERSY over the new access ramps at Montrose Museum has continued with many people expressing their disgust at the difference they have made to the front of the building.

Montrose Museum opened its doors to the public earlier this month and many townsfolk have come forward to share their negative opinions of the structure.

Local woman Joyce Watson said: “It is hideous and horrendous, an absolute abomination. It is way over the top and probably cost 10 times more than it needed to. A simple ramp to one side of the steps surely would have been sufficient and more aesthetically pleasing.

“The whole look of the museum, which is a beautiful, elegant building has been spoilt. Perhaps taxpayers’ money should have been spent on a nice seating area, plants and shrubs instead of this monstrosity?”

Although local people are pleased that there is improved disabled access to the museum there is a feeling that the ramps could have been more subtle.

Moira Fotheringham said: “I’m glad it gives access to our lovely museum to the disabled but the ramps are overkill. Instead of looking at a lovely building all you can see is concrete and railings.”

There are fears that the building has lost a lot of its character because to the new structure.

Reader Ms Coupar contacted us to say: “The building has lost all its character and it looks like a concrete jungle.”

Stan Zaleski added: “It is typical overkill when spending council tax payers’ money, not to speak of the overrun timewise. Clerks of works of old will be spinning in their graves!”

A spokeswoman for Angus Council said: “We have received a good many positive comments regarding the recently re-opened Montrose Museum which incorporates a number of features designed to assist visitors with mobility issues who have previously not been able to visit the museum.

“Our visitors are appreciating the benefits of the newly-installed lift and enhanced toilet facilities, new reception desk and tourist information.

“The ramp was constructed from local stone, similar to that used in the original 1842 building, following consultation with Historic Scotland.”