Painting of disabled bays at Montrose health centre is ‘in hand’

David May says disabled parking spaces outside The Links Health Centre need to be clearly marked
David May says disabled parking spaces outside The Links Health Centre need to be clearly marked

Disabled patients are still struggling to find a parking space outside a Montrose health centre, according to a local councillor.

David May says they have been unable to find a suitable place to park for more than a year-and-a-half at The Links Health Centre, claiming able-bodied drivers are taking these spaces at the Frank Wood Way facility.

This could be because the disabled parking bays have faded to nothing, leaving them indistinct.

Despite Cllr May intervening last summer, the bays have still not been repainted, however, the property company which owns the building, Nexus TradeCo Ltd, said the work was scheduled for November but was delayed because of adverse weather conditions.

Cllr May said: “Drivers and passengers with disabled badges have complained to me that they have been struggling to find a suitable place to park for more than a considerable period of time and it has been clear that able-bodied drivers are taking their spaces.

“The parking spaces in front of the health centre are needed by those who have the disabled badges as presently many have to walk from other free spaces, some of which are quite a distance away, and others have to get their driver to temporarily park in what is the emergency vehicle space.”

He says after making contact with the property company he was originally told work would be done by summer 2015. Cllr May says he has been back in touch and has been informed a contractor should be on site in the next few weeks.

He added: “I will be checking to ensure the lines get repainted, especially those near the entrance, as this is badly needed.”

A Nexus spokeswoman said before work could be carried out discussions had to take place between themselves and the centre. It then went out to tender, which took time to find someone at the “best price”.

She said work was then scheduled for November but due to the weather it was delayed. She explained: “It has to be a minimum of five degrees outside before the bays can be painted. It’s in hand and we are waiting for a window of opportunity.”

A bench outside the centre that was in a state of disrepair has now been replaced.